GeoGebra - Introduktion.

GeoGebra är en dynamisk och interaktiv matematikmiljö för alla undervisningsnivåer som samlar geometri, algebra, kalkylblad, grafritning, statistik och analys i ett lättanvänt paket. 
GeoGebra är Open source, dvs. fritt tillgängligt för icke-kommersiell användning!

Motorn i GeoGebra är Javabaserad, den körs från Java Virtual Machine. Du behöver alltså se till att din dator har den senaste Javaversionen och den hittar du här. GeoGebra kan sedan laddas ner från http://www.geogebra.org/download.

GeoGebra tillhandahåller också ett par utmärkta resurser för att lära sig mer, få inspiration, få svar på frågor och för att dela med sig av sitt material och interagera med andra användare.

Användarforum
Här kan du ställa frågor och hjälpa andra användare med deras problem och önskemål, men du kan också lära dig en hel del tricks genom att läsa i trådarna och se vad andra användare försöker att skapa.

GeoGebraTube
GeoGebraTube är som YouTube med den skillnaden att användarna publicerar sina GeoGebra arbetsblad istället för sina filmer. Arbetsbladen kan köras som interaktiva applets, men de går också att ladda ner dem och på så sätt studera hur de är uppbyggda. Detta är ett riktigt bra sätt att lära sig hur en viss funktion i GeoGebra kan användas.

För att publicera sina GeoGebra arbetsblad på GeoGebraTube måste man registrera sig som GeoGebra-användare. Det går också bra att logga in med ett befintligt Google-, Office 365-, Microsoft-, Facebook- eller Twitterkonto.

Precis som på YouYube har varje användare en profilsida där dennes material är samlat, det går bra att länka till sitt eget eller en annan användares material genom att helt enkelt publicera webbadressen.